Skip to content

Mitä ripsienpidennys oikeasti tarkoittaa?

Melkein jokaisella naisella on tai on jossakin vaiheessa elämää ollut ripsienpidennys, tai, sitten miettivät ottavansa pidennykset. 
Monilla on hauraat ja ohut ripset, joten on luonnollista haluta pidentää ja parantaa ulkonäköään ripsien avulla. Ripsienpidennystä voidaan kutsua myös ripsientuuhennukseksi.

Hyvä tapa koittaa ripsienpidennyksiä on ostaa marketista irtoripset ja kokeilla  ripsiä päivän pari.  Muista vain olla varovainen, ettet revi omia ripsiäsi kun laitat irtoripsiä, äläkä laita liikaa liimaa, ettet sitten saa irtoripsiä pois.  Ole siis erityisen varovainen, kun otat irtoripsiä pois.

Nykyisin melkein jokainen kauneushoitola tai kosmetologi osaa laittaa ripsienpidennykset, ja siitä onkin tullut iso bisnes. Kosmetologeja koulutetaan niin yksityisissä kouluissa, kuin SKY –eli Suomen Kosmetologien yhdistys, -koulussa. Kaikki ovat varmasti päteviä. Ripsienpidennyksistä kuulee paljon eri palautetta, joillakin ne pysyy paremmin toisilla huonommin, ja tähän varmasti vaikuttaa oman ripsen laatu – eli mikäli oma ripsi on luonnostaan paksu tai ohut.

Kun ammattilainen laittaa sinulle ripsienpidennykset, kestää se noin 2 tuntia.
Ripset voivat kestää jopa kahdeksan viikkoa, riippuen kuinka nopeasti omat ripsesi kasvavat.  Irtoripsen materiaali on tehty synteettisistä, eli keinotekoisista raaka-aineista, jotta se kestää pidempään, lisäksi materiaali sopii paremmin myös allergisille. Ripsienpidennykset ovat terveydelle vaarattomat.

Itse ripsien laitto on kivutonta, asiakas makaa selällään kun kosmetologi laittaa yksitellen irtoripsiä kiinni luonnollisten ripsien juuriin. Sano kosmetologille mikäli haluat luonnollisen näköiset ripset, niin irtoripsiä laitetaan vähemmän. Tämä on makuasia, ja ripsiä voidaan myös laittaa enemmän, silloin yleensä tekoripset kuitenkin erottuvat. Ripsiä ei laiteta jokaiseen luonnolliseen ripseen, vaan etenkin niihin ripsiin, jotka ovat kasvuvaiheessa – näin irtoripsi saadaan pysymään mahdollisimman pitkän aikaa.

Ripsiä tulisi huoltaa kosmetologilla 2-4 viikon välein, koska niitä irtoaa aina luonnollisesti ja niitä voidaan korjata ammattilaisella. Mikäli haluat poistaa ripset kokonaan, on paras tapa käydä kauneushoitolassa, sillä ripset kyllä tippuvat itsestään ajan kuluessa yksi kerrallaan, mutta juuri tämän takia ripset saattavat näyttää epätasaisilta jos niitä ei poisteta kaikkia kokonaan.

Ripsiä voi huoltaa niille suunnatulla harjalla jonka yleensä saat omalta kosmetologiltasi. Kun käytät pidennyksiä, ei sinun yleensä tarvitse laittaa ripsiväriä, koska ripset ovat itsessään näyttävät, mutta irtoripsiin voi laittaa ripsiväriä jos haluat.  Vältä kuitenkin liian öljypohjaisia meikkejä silmillä, kuten luomella, kun sinulla on irtoripset.

Groupon:lla, eli citydeal:llä on yleensä paljon tarjouksia kauneudenhoitoon liittyen, varsinkin suurimmissa kaupungeissa kuten Helsinki, Tampere ja Turku, joten käy katsomassa edulliset hinnat sieltä, mikäli haluat säästää rahaa.